ערכים תזונתיים

לשמן זית יתרונות בריאותיים רבים ומגוונים, כף שמן זית ליום מספקת כמחצית מכמות השומן היומית המומלצת לאדם.

יתרונותיו הבריאותיים של שמן הזית

  • שמן הזית משמר באפקטיביות את הטעם, הארומה, הויטמינים ושאר התכונות של פרי הזית. שמן הזית הינו השמן הצמחי היחיד המאפשר לצרוך אותו כפי שהוא, מיד לאחר הכבישה, טרי, ישירות מהפרי, ללא כל זיקוק או עיבוד.

  • שמן הזית מכיל בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות שנחשבות כמקור המוצלח ביותר לשומן במזון (בהשוואה לחומצות שומן רב בלתי רוויות, שומן רווי או שומן מוקשה). צריכה קבועה של חומצות ולפיכך מסייעת בהפחתת HDL- ולהעלאת רמות ה LDL- שומן מסוג זה מסייעת להפחתת רמות ה הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם.

  • שמן הזית מכיל כמות גדולה של פוליפנולים, נוגדי חמצון טבעיים, המסייעים להאטת תהליך ההזדקנות, להפחתת הסיכון לחלות בסוגים שונים של גידולים סרטניים ולהפחתת הנזק החמצוני שמקורו ברדיקלים חופשיים.

  • במחקרים תצפיתיים רבים שנערכו בתחום התזונה התברר כי שיעורי המחלות הניווניות של מערכת
    העצבים המרכזית היו נמוכים ביותר במדינות בהן צריכת שמן הזית הייתה גבוהה ביותר.

  • שמן הזית מזרז הפרשת מיצי עיכול, מגביר את פעילות המעיים, מרכך עצירות ומביא ליציבות רמות הסוכר בדם.

  • שמן הזית קל לעיכול ובה ובעת מגן באופן טבעי על העור, השיער, המערכת הכללית.

  • שמן הזית מפעיל את הפרשת ההורמונים מהמרה והלבלב באופן הרבה יותר טבעי מתרופות מרשם ובכך מפחית את הסיכויים להיווצרות אבני מרה.

  • שמן הזית מסייע בהפחתת חומציות הקיבה ויכול להגן בפני כיבי קיבה , ובנוסף תורם לפעילות תקינה של המעיים.

  • שמן הזית מומלץ גם לנשים הרות ומניקות בשל כמות ניכרת של ויטמין D והוא מומלץ לתקופת הינקות.

  • שמן זית מסייע בספיגת סידן והוא בעל השפעה אופטימלית, מבין שאר השמנים על התפתחות העצמות וספיגת הסידן בהם. ומומלץ גם למבוגרים, כאשר ספיגת הסידן נלחמת בבריחת סידן האופיינית לגילאים אלו, בשילוב עם חומצות השומן שבו.