אודות שמן הזית

אודות הר ועמק

תאגיד הר ועמק שם לו לחזון להוביל את תרבות השמן בישראל, תוך שמירה מתמדת על כבוד הסביבה והאדם. השילוב של אקלים מגוון מהעמק וההר יחד עם קרקעות שונות, יוצרים את השילוב האידאלי לייצור שמן זית איכותי.

דברים שלא ידעת על שמן הר ועמק

  • שיטת הגידול המיושמת בכרמים עונה על הגדרות החקלאות המחדשת: ממשק מניעה של מחלות ומזיקים, שיטות דישון מתקדמות, שימוש בצמחיית כיסוי, ריסוק גזם במקום שריפה ושימוש חוזר בפסולת אורגנית.
  • השמן של הר ועמק מופק מ- 6 זנים שונים של זיתים.
  • בהר ועמק מיוצרים בכל שנה למעלה מ 400,000 ליטר שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה.
  • בבית הבד של הר ועמק יש טועמי שמן בדומה לטועמי יין.
  • הנוסחה לייצור שמן הזית של התאגיד שמורה במחשב ממוגן, שרק לאנשים ספורים יש גישה אליו.
  • התאגיד מפעיל זירת מומחים, המאפשרת למגדלים להגיע לרמת מקצועיות מהגבוהות ביותר בעולם.
  • אחריות חברתית וסביבתית הן חלק מה DNA של מותג הר ועמק.

 

ייצור שמן זית איכותי

הפקת שמן זית נקראת "עצירה" ונעשית בבית בד. שמן זית איכותי עוצרים בסחיטה במכבש וללא חימום, תהליך זה נקרא "כבישה קרה".

בתהליך עצירת השמן שלושה שלבים עיקריים:

שבירה וריסוק של הזיתים, סחיטת הזיתים המרוסקים, והפרדת השמן מן המוהל.
בבתי בד חדישים התהליך מהיר ונעשה במכונות סגורות, על מנת לצמצם למינימום האפשרי את חשיפת העיסה לאויר ולחמצן שבו. הזיתים עוברים במתקן ניקוי והפרדת העלים, משם למכונה המרסקת את הזיתים. אצלנו בהר ועמק, תהליך הניקוי נעשה תוך שימוש מינימלי במים. דַייסת הזיתים המרוסקים מוזרמת במנות למכבש הסוחט את הזיתים בפעולה מהירה בלחץ גבוה. הנוזל שנסחט מוזרם לצנטריפוגות הפרדה המפרידות את השמן מן המוהל.
שמן הזית של הר ועמק מופק במתקן עצירה ייחודי מהמתקדמים ביותר בעולם, שעובד בשיטה של שתי פאזות, בשיטה זו נחסכת ההתמודדות עם המזהמים והשפכים והתוצרים הם שמן זית כתית מעולה הנמזג לכלי האחסון, וגפת נוזלית המופנית לדישון השדות.