דברים שלא ידעת על שמן הר ועמק

העירוב הזני הוא זה המאפשר לנו לקיים רצף איכות ואחידות מוצר. כל אחד משבעת הזנים המרכיבים
את השמן של הר ועמק נותן לו רובד ואופי מסוים.

ברנע זן ישראלי, שפותח ע"י פרופ' שמעון לביא המנוח מהעצים שהובאו אלינו מקדש ברנע שבסיני, זהו זן שמצטיין בצימוח חזק ובניבה טובה. אנו מקפידים למסוק זן זה מוקדם יחסית, וכך מתקבל שמן רענן ופירותי, בעל מרירות מאוזנת.

אסקל גם הוא זן ישראלי, חדש יחסית. עתיר יבול והבכיר מבין הזנים במטע. המסיק המוקדם מבטיח תכולת פוליפנולים גבוהה (חומרים מעכבי חמצון) בשמן. חומרים אלו תורמים לבריאות האדם וגם מסייעים לשמן להישאר טרי וטעים לאורך זמן.

קורטינה זן שמקורו בחבל פוליה שבדרום איטליה. מבשיל מאוחר יחסית, מצטיין בשמן פירותי, בעל מרירות גבוהה. השמן של זן זה הוא בעל תכולת פוליפנולים גבוהה במיוחד, מה שמקנה לו ערכים בריאותיים טובים, וכן יציבות ויכולת השתמרות טובה לאורך כל השנה.

מעלות זן ישראלי, עמיד מאד בפני מחלות ומזיקים, בעל תכולת שמן גבוהה. מצטיין בשמן מעודן יחסית, ובטעם פירותי בשל.

קורינייקי מקורו באי כרתים. זן המצטיין ביבול גבוה והתאמה אקלימית טובה לאזור שלנו. מצטיין בטעם פירותי וניחוח עשבוני, בעל מרירות וחריפות בינוניים. פופולרי מאד בקרב שפים בישראל.

פישולן זן שמקורו בחבל לנדוק שבצרפת. פריו גדול ובשרני, ולעיתים אנו מפנים את פריו למאכל. השמן המופק ממנו מצטיין בתכולת פוליפנולים גבוהה, טעם מריר, חריף מעט, וארומה פירותית ודומיננטית.