דברים שלא ידעת על שמן הר ועמק

  • השמן של הר ועמק מופק מ- 7 זנים שונים של זיתים.

  • תאגיד הר ועמק מונה 8 משקים:מולדת, גבע, היוגב, גד"ש העמק, הסוללים, אלון הגליל, משמר העמק, עין השופט.

  • בהר ועמק מיוצרים בכל שנה למעלה מ 400,000 ליטר שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה.

  • בבית הבד של הר ועמק יש טועמי שמן בדומה לטועמי יין.

  • הנוסחה לייצור שמן הזית של התאגיד שמורה במחשב ממוגן, שרק לאנשים ספורים יש גישה אליו.

  • השמן של הר ועמק נמכר במספר נקודות מכירה פרטיות בכל רחבי הארץ.

  • התאגיד מפעיל זירת מומחים, המאפשרת למגדלים להגיע לרמת מקצועיות מהגבוהות ביותר בעולם.

  • מאז היווסד של התאגיד, המחויבות לאחריות חברתית וסביבתית היא חלק מה DNA של המקום.

    שיטת הגידול המיושמת בכרמים עונה על הגדרות חקלאות ירוקה, החל בממשק המניעה של המזיקים וכלה בשימוש בקומפוסט, ריסוק גזם במקום שריפה, וטיפול בפסולת נוזלית.

ייצור שמן זית איכותי

הפקת שמן זית נקראת "עצירה" ונעשית בבית בד. שמן זית איכותי עוצרים בסחיטה במכבש וללא חימום, תהליך זה נקרא "כבישה קרה".

בתהליך עצירת השמן שלושה שלבים עיקריים:

שבירה וריסוק של הזיתים, סחיטת הזיתים המרוסקים, והפרדת השמן מן המוהל.
בבתי בד חדישים התהליך מהיר ונעשה במכונות סגורות, על מנת לצמצם למינימום האפשרי את חשיפת העיסה לאויר ולחמצן שבו. הזיתים עוברים במתקן ניקוי והפרדת העלים, משם למכונה המרסקת את הזיתים. אצלנו בהר ועמק, תהליך הניקוי נעשה תוך שימוש מינימלי במים. דַייסת הזיתים המרוסקים מוזרמת במנות למכבש הסוחט את הזיתים בפעולה מהירה בלחץ גבוה. הנוזל שנסחט מוזרם לצנטריפוגות הפרדה המפרידות את השמן מן המוהל.
לתאגיד הר ועמק מתקן עצירה ייחודי מהמתקדמים ביותר בעולם, שעובד בשיטה של שתי פאזות, בשיטה זו נחסכת ההתמודדות עם המזהמים והשפכים והתוצרים הם שמן זית כתית מעולה הנמזג לכלי האחסון, וגפת נוזלית המופנית לדישון השדות.