אודות שמן הזית
אודות הר ועמק
תאגיד הר ועמק שם לו לחזון להוביל את תרבות השמן בישראל, תוך שמירה מתמדת על כבוד הסביבה והאדם. השילוב של אקלים מגוון מהעמק וההר יחד עם קרקעות שונות, יוצרים את השילוב האידאלי לייצור שמן זית איכותי.
ייצור שמן זית איכותי
הפקת שמן זית נקראת "עצירה" ונעשית בבית בד. שמן זית איכותי עוצרים בסחיטה במכבש וללא חימום, תהליך זה נקרא "כבישה קרה".
בתהליך עצירת השמן שלושה שלבים עיקריים:
שבירה וריסוק של הזיתים, סחיטת הזיתים המרוסקים, והפרדת השמן מן המוהל.
בבתי בד חדישים התהליך מהיר ונעשה במכונות סגורות, על מנת לצמצם למינימום האפשרי את חשיפת העיסה לאויר ולחמצן שבו. הזיתים עוברים במתקן ניקוי והפרדת העלים, משם למכונה המרסקת את הזיתים. אצלנו בהר ועמק, תהליך הניקוי נעשה תוך שימוש מינימלי במים. דַייסת הזיתים המרוסקים מוזרמת במנות למכבש הסוחט את הזיתים בפעולה מהירה בלחץ גבוה. הנוזל שנסחט מוזרם לצנטריפוגות הפרדה המפרידות את השמן מן המוהל.
שמן הזית של הר ועמק מופק במתקן עצירה ייחודי מהמתקדמים ביותר בעולם, שעובד בשיטה של שתי פאזות, בשיטה זו נחסכת ההתמודדות עם המזהמים והשפכים והתוצרים הם שמן זית כתית מעולה הנמזג לכלי האחסון, וגפת נוזלית המופנית לדישון השדות.
לכל שאלה,
ניתן למלא את הטופס
ונחזור אליכם בהקדם.
גיא ארדיטי – פרסום ברשת